Archive for April, 2009

Zet de geldpers aan

Tuesday, April 14th, 2009

Wie geld schenkt aan een goed doel, mag dat bedrag aftrekken van de belasting. Wie een licentiepapiertje uit zijn printer laat rollen, mag dat ook. Lees en huiver. (more…)

Microsoft over open source

Tuesday, April 7th, 2009

In een serie artikelen besteedt Livre aandacht aan een nieuwe publicatie van Microsoft over Open Source. En of ik daar ook een mening over heb.

Nou heb ik wel een mening over Open Source, daar niet van. Maar een mening over Microsoft formuleren – ik weet wel leukere tijdsbestedingen. “Ja maar”, zei Jan, “het is bij uitzondering, we gaan echt niet op iedere uiting van de concurrentie reageren” en het moest dus echt. (more…)

Softwarelicenties op herhaling

Thursday, April 2nd, 2009

De Consumentenbond (wordt allen lid) gaf in het november/decembernummer van de Digitaalgids antwoord op 25 vragen over softwarelicenties. Prima overzicht; maar op het gebied van opensourcelicenties en vrije software voor verbetering vatbaar. Juist die software biedt je als consument alle vrijheid! Ik ben de beroerdste niet: hier volgen 25 open-source-vriendelijke antwoorden op de vragen die de Consumentenbond stelde.

(more…)