routebeschrijving

Durgerdamstraat 29
1507 JL Zaandam

We zijn uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer. Reis naar station Zaandam; loop naar buiten aan de westkant (dat is de achterzijde, Houtveldweg; de precieze naam zal ik nog eens opzoeken, loop in elk geval niet richting centrum). Volg het spoor in noordelijke richting, ongeveer 800 meter. Wanneer je de houtzaagmolen gepasseerd bent, is iets verder, waar de auto’s ook linksaf kunnen slaan, de Durgerdamstraat. In totaal is het een kilometer lopen, ongeveer tien tot vijftien minuten.

Route per auto, vanaf Utrecht en Amsterdam, om van buiten te leren. Let op: de routebeschrijving is gewijzigd, het kan zijn dat er op detailniveau verbeteringen mogelijk zijn:

  • Zaanstad
  • 🅿️ Ring 🏭 Zaanstad Zuid ⛴️ Amsterdam – S150 / N516
  • Na de brug: S152 🅿️ Ring, Zaandam-West
  • volg dan de borden “Westerwatering”, rijd almaar rechtdoor en sla bij de molen linksaf

De iets langere versie van de routebeschrijving: volg de borden zoals hierboven aangegeven; bij Zaandam Zuid ga je de autosnelweg af, volg dan de borden weer. De wijk Westerwatering ligt langs het spoor. Je rijdt over het viaduct het spoor over; dan rijd je ongeveer 1,8 kilometer langs de Houtveldweg (en ja, die is doodlopend, precies zoals het bordje bij het benzinestation zegt). De eerste toegangsweg na de houtzaagmolen is de Durgerdamstraat.

Route per fiets (moet nog iets beter). Fiets vanuit Amsterdam naar de Hempont. (Gebruik de fietsrouteplanner naar adres Nieuwe Hemweg 1). Aan de overkant rijd je langs de Provinciale Weg tot het viaduct; volg het fietspad linksaf en dan rechtsaf onder het viaduct door. Fiets langs het spoor, onder het station door, en nog verder langs het spoor. Ongeveer 1,25 kilometer na het station kun je scherp linksaf naar beneden. Onder in de tunnel sla je rechtsaf; bovenaan de tunnel scherp naar links. De Durgerdamstraat is dan de eerste weg rechts. Het is vanaf de pont nog precies 4 kilometer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *