Dag 4 / 5

Inmiddels zijn we alweer even op het Europese vasteland aangekomen: Duitsland. Het zo gewenste gratis internet laat het enorm afweten, intussen zitten we zelfs op een camping waar in het geheel geen GSM-ontvangst is! Ja heus, we zijn op weg naar huis maar onderweg zijn er blijkbaar nog onbewoonde (althans onbestraalde) gebieden. Lekker rustig, zullen we maar zeggen.

Van Rødby op dag 4 naar Rødbyhavn en toen met de pont — heel geestig, we mochten als een soort vulling achteraan op het busdek staan. Aankomst in Puttgarden ongeveer drie kwartier later. Het eiland Fehmarn overgestoken, daarna via Oldenburg (Holstein — let op, er zijn meerdere Oldenburgen in Duitsland) naar camping Prinzenholz, vlak bij Eutin / Bad Malente. Precies op het moment dat ik tegen Erik zei: “Hee, hier heb ik vier jaar geleden gefietst met Lot”, rinkelde de telefoon: het thuisfront meldde zich.

Vandaag zijn we aanbeland in de buurt van Bad Bramstedt, namelijk in een dorpje met de naam Weddelbrook. Morgen gaat het regenen, zegt de voorspelling, dus dat wordt anders fietsen dan vandaag. En daar laat ik het, gezien het dure dataverkeer, maar even bij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *