Dag 2 – kopenhagen naar Præstø

De eerste echte fietsdag. Spullen wat georganiseerder op de fiets gepakt; de meeste bagage zit op de Bullitt, maar dat is prima want het fietst prima. Bult op heeft Erik een aanzienlijk voordeel, maar dat maak ik bult-af dan weer goed. De maximaal behaalde snelheid: zo’n 45 kilometer per uur – met zoveel gewicht grenst dat aan het onaangename.

We legden gisteren bijna 90 kilometer af, voor het grootste deel langs een fietsroute nummer “56” (de precieze route volgt) en dat ging zonder problemen. Wel een ongemak: de waterzak (overigens van bedenkelijk allooi) die ik kocht blijkt nu al lek: een heleboel kleding is nat geworden. Enfin, het is lekker weer dus ik kan de boel drogen, maar leuk is anders.

Het gratis internet laat zich in Præstø even niet vinden, dus ik houd de mededelingen beperkt. Wel voor het thuisfront (en speciaal voor hen die nog niet kunnen lezen) een plaatje van Papa bij zijn fiets:Valentijn staat bij zijn fiets (zes uur 's ochtends)

Vanochtend gemaakt om zes uur, dus die wallen onder mijn ogen: dat klopt. (Ik word erg vroeg wakker en dan sta ik op, want er is nog zoveel te doen).

Doel vandaag: Rødby. Dat moet gemakkelijk te doen zijn.

Update 19:00 ‘s avonds: Rødby gehaald, 84 kilometer, gemiddelde snelheid 18 kilometer per uur. Meer uitleg volgt wanneer er zich een gratis internetverbinding voordoet. Morgen met de pont naar Duitsland, doel is de omgeving van Bad Malente. Het blijft nog even mooi fietsweer.

1 Reply to “Dag 2 – kopenhagen naar Præstø”

  1. liefste

    Wat leuk om je zo te zien stralen op de foto. Ik hoop dat jullie een goede overtocht zullen hebben. Hier in zaandam loopt er klein boefje rond die moppert, ondeugend en luid is en hoopt op ijs, tv e.d. Jakob slaapt na zijn logeerpartijtje bij jetty.

    Alle liefs samen daar en tot spreeks!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *