De STIG signaleert straling en is illegaal en bedrog

Je bent een soort dubbele nitwit als je een elektrosmogmeter met antislipmatje koopt. Ten eerste is het apparaat belachelijk duur – aan onderdelen kost het misschien twee tientjes. Het werkt niet – dat wil zeggen: het is door een radardetectordetector gewoon te detecteren. Kijk maar wat de jongens van Flitsservice.nl erover zeggen. Koop dus geen electrosmogmeter met antislipmatje. De STIG signaleert straling die uitgezonden wordt door radarapparatuur – het is dus gewoon een illegale radardetector.

Sowieso is het dom om spullen te kopen die door spammers worden aangeboden. Want spammen – dat is illegaal. En wat denk je, als je voor 800 euro een apparaat koopt bij een crimineel, dat je dan garantie hebt als het niet werkt? Kom nou.

Maar belangrijker: de elektrosmogmeter met antislipmat is illegaal in Nederland. Volgens de wetgever is het namelijk verboden om een radardetector aan boord te hebben. Het is verboden om radarontvangstapparaten die geschikt zijn om de aanwezigheid aan te tonen van een apparaat dat tot doel heeft om een overschrijding van de maximum snelheid vast te stellen, in te voeren, te koop aan te bieden, in voorraad te hebben of af te leveren.
Dat geldt niet voor de apparaten die in Nederland worden ingevoerd en waarvan door middel van handelsbescheiden wordt aangetoond dat de apparaten aansluitend worden uitgevoerd naar een andere lidstaat van de Europese Gemeenschappen.
Het is de bestuurder van een motorrijtuig verboden daarmee te rijden en de eigenaar of houder verboden daarmee te laten rijden, indien in of aan het motorrijtuig een radarontvangstapparaat aanwezig is, dat geschikt is om de aanwezigheid aan te tonen van een apparaat dat tot doel heeft om een overschrijding van de maximumsnelheid vast te stellen.
Volgens de Nota van Toelichting op dit besluit strekt dit besluit ertoe om radarontvangtapparaten te verbieden die geschikt zijn om de bestuurders te waarschuwen dat er een meting van de snelheid plaatsvindt. Deze apparaten worden in het spraakgebruik ook wel aangeduid als radarverklikkers.
Update d.d. 4 oktober 2013
Ze blijven maar spammen. Ditmaal met de tekst “snelheidsmeting praktische Nederlandstalige gebruiksinstructie”. Tuig is het.
Update mei 2014
En nog een, “stig radarverklikker elektrosmogmeter”, via Yahoo.

1 Reply to “De STIG signaleert straling en is illegaal en bedrog”

  1. Ik ben in het bezit van een dergelijk apparaatje. En zeer ontevreden.
    Vorige week ben ik bij een algemene politiecontrole aangehouden met het apparaatjee op mijn dashboard.
    Na mijn uitleg dat dit een elektrosmogmeter is werd ik uitgelachen. Boete en inbeslagname..

    Gr. Erik

Leave a Reply

Your email address will not be published.