Repareer de Nespresso Expert – deel 2

Zoals eerder beschreven is de Nespresso Expert goed te repareren, al is het een pittige klus. Maar: ik beschreef dat de brewing unit (de zeteenheid) vervangen moest worden: dat klopt niet. De plastic as moet vervangen worden.

Het wezenlijke euvel aan dit apparaat is de plastic as waarmee de motor de zuiger met daarin de cup tegen de zet-eenheid aanduwt. Die as raakt na verloop van tijd verbogen. Daardoor zit de zuiger van het brouwsysteem scheef in de cylinder. En een zuiger die scheef zit, sluit niet goed aan. Er lekt dus water langs de pakking. In plaats van de cup aan te drukken en daardoor het filter te doorboren, sproeit het water langs het cupje – rechtstreeks in de opvangbak.

In het beste geval wordt het cupje toch nog doorboord, maar – en dat weet u, anders las u dit stukje niet – de kans bestaat ook dat de druk op het cupje niet hoog genoeg wordt en dat ál het water langs de cup stroomt.

kromgetrokken as met aan beide zijden een tandwiel
Een verbogen as uit de Expert

De remedie is uiteindelijk heel simpel: vervang de as door een minder buigbaar exemplaar. Dat betekent meteen dat je Nespresso Expert veel langer meegaat. Alleen de as vervangen, zoals vaak gebeurt, is niet genoeg, want de as blijft van plastic en zal dus na verloop van maanden opnieuw gaan buigen. De zeteenheid zelf vervangen is dan eigenlijk niet nodig. Het kán natuurlijk wel, want de pakking slijt ook een beetje, maar die slijtage is te verwaarlozen ten opzichte van de buiging van de plastic as.

Tandwiel met versterkte as.

Neem contact op voor duurzame reparatie van je Nespresso Expert. Of kijk bij mijn advertenties op Marktplaats, want af en toe heb ik een gerepareerd exemplaar in de aanbieding.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *