3D

Opeens was ‘ie er: een consumentencamera waarmee je 3D-foto’s kunt maken. Jaren geleden bezocht ik een tentoonstelling met 3D-foto’s van Rotterdam. Dat was indrukwekkend: veel meer dan bij een gewone foto waan je je onderdeel van de afgebeelde omgeving. Destijds keek ik al eens rond of er mogelijkheden waren om zelf 3D-foto’s te maken – maar die waren er vrijwel niet. Ja, je kon ingewikkelde voorzetlensconstructies aankopen voor je spiegelreflex; maar een simpel apparaat voor huis-, tuin- en keukenkiekjes was er niet.

Maar nu is er dus opeens de Fuji FinePix Real 3D. Waarmee elke amateur 3D-foto’s kan maken. Technisch gezien zijn het stereoscopische afbeeldingen – maar het resultaat is verbluffend.

En, denkt u: hoe bekijk ik dat dan? Heb ik daar een rood-groen brilletje voor nodig, of een peperdure Fuji 3D-viewer? Nee hoor, gewoon even een piku-piku maken op start3d.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *