God Bless Facebook

Tjeezus wat is dat Facebook toch een debiel gebeuren. En dan heb ik het niet over de dubbelzinnige vertalingen (“Toon je geslacht bij je profiel”, nee bedankt), maar gewoon over het feit dat het middelpunt van het heelal hier Facebook heet. Geef ik aan dat ik getrouwd ben – “Recente Bezigheden: Valentijn is getrouwd!” (24 mensen vinden dit leuk, 3 reacties). Nee, sufferds, Valentijn was al getrouwd toen Facebook alleen nog tot doel had om de tieten van de medestudenten van Mark Zuckerberg te beoordelen.

En of je nou je allerbeste vriend of de allervaagste kennis toevoegt aan je contactenlijst, Facebook meldt doodleuk “Valentijn en Jezus van Nazareth zijn nu vrienden”. Vind ik leuk. Reageren. Dat allemaal nog afgezien van het feit dat je blijkbaar maar met één persoon tegelijk een relatie kunt hebben — die dan wel weer zo vaag mag zijn dat je “het is ingewikkeld met” kunt aangeven.

Maar “ik ben getrouwd met A en dat is nogal ingewikkeld” — dat kan dus niet. Om nog maar te zwijgen van het doorgeven van je harem. Of “ik pies buiten de pot met B”. Als je bij Facebook wilt komen werken moet je blijkbaar een Christelijke-moraalridder zijn.

Dus hoezo onzorgvuldig met de privacy? Amerikaans imperialisme, dat is het!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *