Dag 6 (in de herhaling) en dag 7

Hoewel er nog steeds geen goede internetverbinding is, is er nu wel een goed onderkomen (daarover zometeen), dus hier een wat uitgebreider verslag.

Gisteren (dag 6) was een regendag. Gelukkig waren we goed voorzien van regenkleding. Alles goed droog gehouden. Wel halverwege de dag een lekke band opgelopen: een scherp stuk glas prikte door mijn voorband. Het lek was dus snel gevonden en het probleem ook zo weer opgelost.

Verder dient vermelding te krijgen dat we al een paar dagen erg veel plezier hebben van een van die gadgets waarvan je denkt: neem je dát mee? Portofoons. Erik heeft er een en ik ook, en als de afstand te groot wordt kunnen we toch overleggen.

In Hemmoor kwamen we nog twee aardige vakantiefietsers uit Enschede tegen. Zij mochten even op mijn Bullitt en ik op hun nieuwe Santos-fietsen met aandrijfriem.

Vandaag (dag 7) fietsten we van omgeving Hemmoor naar Sandstedt, 70 kilometer. Daar waren we al op tijd en we besloten er nog 20 kilometer aan vast te plakken: Jade. Vier kilometer voor de camping begon het te stortregenen en we kwamen drijfnat aan, maar er was een verrassing: voor zes euro per nacht:

trekkershutje op de camping in Jade
een huisje!

Het is ongeveer net zo groot als onze treincoupé op de heenreis, maar alles past erin en we hoeven morgen de tent niet in te pakken. En er is elektriciteit bovendien.

Ohja, nog een foto van Valentijn op de fiets:

bullitt met bagage
bullitt met bagage

(‘k Weet even niet meer waar dit was; dat kan ook pas uitgezocht als ik de afgelegde routes gemakkelijk kan bekijken en dat kan hier helaas niet).

2 Replies to “Dag 6 (in de herhaling) en dag 7”

  1. vet goed!
    dat zijn nog beste afstanden voor een bakfiets….

    en dat huisje doet met wel aan mijn valkenstede keldertje denken 😉

  2. wat een mooie impressies! tot snel en hopelijk ook nog wat buien zonder regen ; )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *