Archive for the ‘Diversen’ Category

Upside Downternet v2.0

Sunday, January 3rd, 2016

I’ve always wanted to implement upside-down-ternet, but lacked the resources. But now it’s 2016 and you can make your wifi-stealing-neighbour’s web browser do all the hard work. This means that a simple OpenWRT router will have enough power to flip the internet – all of it, except for the ssl-protected areas. (more…)

Wat is waar?

Friday, April 6th, 2012

Vanochtend las ik een nieuwtje op Retecool: Neil Young komt met een vervanger voor MP3. Het bericht klonk zo mistig, dat ik eens op zoek ging naar de werkelijkheid achter het bericht en die bleek treurig. (more…)

Dag 6 (in de herhaling) en dag 7

Tuesday, June 8th, 2010

Hoewel er nog steeds geen goede internetverbinding is, is er nu wel een goed onderkomen (daarover zometeen), dus hier een wat uitgebreider verslag. (more…)

Softwarelicenties op herhaling

Thursday, April 2nd, 2009

De Consumentenbond (wordt allen lid) gaf in het november/decembernummer van de Digitaalgids antwoord op 25 vragen over softwarelicenties. Prima overzicht; maar op het gebied van opensourcelicenties en vrije software voor verbetering vatbaar. Juist die software biedt je als consument alle vrijheid! Ik ben de beroerdste niet: hier volgen 25 open-source-vriendelijke antwoorden op de vragen die de Consumentenbond stelde.

(more…)

Productvergelijking

Monday, March 2nd, 2009

Een zinloze productvergelijking, zomaar, omdat het kan. Er worden in ons huishouden nogal wat papieren zakdoekjes gebruikt. Een kleine blaag die graag met limonade speelt is daar mede debet aan. Nu wilde ik dan toch eens weten, wat de prijs/kwaliteitverhouding is van de dozen papieren zakdoekjes (“tissues” heten ze in het Nederlands, tenminste, dat staat op alle verpakkingen).

(more…)